Leemproducten

De uitstraling van leemproducten geeft uw huis niet alleen een warme natuurlijke uitstraling, het is ook voordelig voor het milieu en uw portemonnee.

Leemstenen

Hollandse leemstenen zijn ongebakken uit klei houdende aarde geperste uniforme bouwstenen, geschikt voor toepassing in dragende en niet dragende muren, accumulerende muren, warmte muren en fin ovens.

Leemstenen worden geproduceerd door de persaardeblokmachines.

Leemstuc/mortel

De leemstuc heeft een warme bruine okerachtige kleur, droogt krimpvrij open en kan toegepast worden als gladde afwerklaag of als sterke onderlaag voor afwerking met leemfinish.

Leemstuc als gladde afwerklaag

Leemfinish

Leemfinish kleuren worden gemaakt van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Leem finish wordt geleverd in natuurlijke kleuren waardoor een levendige muur ontstaat.

Muur met afwerkingslaag leemfinish

Leemverf

De leemverf van Oskam is op basis van natuurlijke grondstoffen en vrij van oplosmiddelen. De verf is erg ademend, elastisch, reukloos, antistatisch en vochtregulerend.

Verschillende keuzes uit leemverf kleuren

Elektrische wandverwarming

Leem en hightech gecombineerd.

Elektrische wandverwarming

Additionele materialen

Toe te passen in combinatie met de leemproducten.

riet-oskam-leemproducten

Kenmerken Leemproducten

Leem is een soort grond die over grote delen van de wereld te vinden is. Het is een anorganische grondsoort en kent verschillende toepassingen. Oskam biedt leem aan die geschikt is voor het maken van bouwmateriaal.

verschillende soorten leemstuc